CERTIFIKATI

PROIZVODNJA CIGLE

PROIZVODNJA CIGLE

Tvornica P.J „Ciglana“ posluje u sklopu d.o.o.„I-CRNI“ Cazin.

TRANSPORT

TRANSPORT

Brz i kvalitetan transport roba za proizvodnju i gotovih proizvoda.

BAUCENTAR

BAUCENTAR

Veleprodaja i maloprodaja građevinskih materijala i roba.

AUTOBUSNA STANICA

AUTOBUSNA STANICA

Trajno i kvalitetno obavljanje djelatnosti prijevoza putnika.

CERTIFIKATI

CERTIFIKATI

Tvornica P.J „Ciglana“ posluje u sklopu preduzeća „I-CRNI“ d.o.o. Cazin, a osnovana je  1958. godine. Smještena je na lokalitetu Ćoralići bb, udaljenom od grada Cazina oko 5 km. Tradicija i kvalitet naših proizvoda osigurani su u preko 59 godina postojanja.

Od svog osnivanja pa do danas tvornica je prošla kroz više faza procesa rekonstrukcije i modernizacije, kao i optimizacije proizvodnje prema savremenim svjetskim standardima. Kapacitet proizvodnog asortimana je 80.000.000 (JNF) jedinica normalnog formata godišnje, uz dodatnu liniju za proizvodnju elemenata za polumontažne stropne i krovne konstrukcije, te kutnih elemenata za kompaktnije građenje.

Najznačajniji korak u preduzeću „I-CRNI“ d.o.o. je implementacija Uredbe o građevinskim proizvodima 305/2011 na nivou preduzeća i postavljanje   znaka na naše proizvode, koji nam je otvorio značajne dodatne mogućnosti u pogledu izvoza naših proizvoda u zemlje EU,  te naravno implementacija i primjena integriranog sistema upravljanja kvalitetom, odnosno uvođenje standarda:

  • ISO 9001:2015
  • ISO 14001:2015
  • ISO 45001:2018

Za kvalitet i sigurnost naših proizvoda, kao i opredijeljenost za očuvanje okoliša, jamče i mnogi certifikati i ispitivanja naših proizvoda koja su rađena u uglednim institutima za kontrolu kvaliteta. 

Fabrička kontrola proizvodnje je uspostavljena prema zahtjevima standarda EN 771-1+A1, a nezavisno su ispitani po metodama propisanim u slijedećim standardima EN 772-1+A1, EN 772-3, EN 772-9, EN 772-13, EN 772-16, EN 772-21. Također, sve naše proizvode prati tehnička deklaracija o svojstvima (tehničke karakteristike i uputstvo), kao i atesti.

Korištenjem opekarskih proizvoda, koji su ekološki i ekonomski kompatibilni sa životnim okruženjem,  pri izgradnji Vašeg doma, osiguravate sebi: toplotnu izolaciju, održavanje temperature te rekuperaciju toplote, paropropusnost, odnosno prevencija stvaranja kondenzacije, čist zrak i ugodnu klimu, a samim tim zdrav i ugodan život.

Čovjek se od svojih početaka nadopunjava sa prirodom uz intenciju da sebi obezbijedi što sigurniji i komforniji život. Cigla /opeka Vam jednostavno pruža sve što Vam treba: termičku i zvučnu izolaciju, prostorije bez vlage i kondenzacije, čist i svjež zrak, ugodne i održive temperature, dugotrajnost i izdržljivost objekta, ekonomičnost, kao i estetski dojam.